Har din hund eller katt missfärgningar under sina ögon?

För att utesluta ögonsjukdom / inåtväxande ögonfransar / infektion av något slag rekommenderas ett besök hos veterinären om hunden har onormalt rinnande ögon

Många ljusa dvärghundar kan ha problem med röd- eller brunfärgad päls runt ögonen.
Det finns en mängd förslag på vad det beror på, svampinfektion, arvsanlag, hår i ögonen, foder, vattnet där man bor. En anledning kan vara att tårkanalerna är trånga eller helt täta så att det ökade tårflödet inte kan rinna undan. Det ökade tårflödet, som beror på att småhår irriterar, skyddar ögat. Det finns nog inget riktigt utrett svar på var den rödbruna färgen kommer från, men det finns många teorier. Tårvätskan är en klar genomskinlig vätska som innehåller ämnen som i kontakt med luftens syre blir färgat. Man kan jämföra med ett äpple som man skär itu som efter en stund blir brun. I äpplet är det c-vitaminet som oxideras av syret. Om man inte håller rent och torrt under ögonen kan det bildas en svampinfektion i tårvätskan som klumpar ihop sig i pälsen under ögat.
En del hundar blir bättre om man byter till foder utan spannmål.
Ökad tårproduktion kan också ha med djurets munhälsa att göra.
Det viktigaste är att se till att inget hår irriterar ögonen och att tvätta och torka torrt runt ögonen. Om man har möjlighet kan man torka ögonen flera gånger om dagen.


Eye Envy Tear Stain Remover Kit


Eye Envy Tear Stain Remover Kit innehåller allt du behöver för att reducera missfärgningar under ögonen på hund och katt.

Våra kit levereras med tvättlösning, pulver, applikator och pads.
Eye Envy innehåller EJ antibiotika, utan endast naturämnen som t.ex. Kolloidalt Silver, Borsyra, Trollhassel, Euphrasia, Goldenseal och Echinacea.

Steg 1
Torka med den flytande tvättlösningen Eye Envy Tear Stain Remover Solution lösningen flödigt med padsen.

Padsen ruggar upp pälsen på ett milt sätt och gör att den flytande lösningen lättare tränger in i håret och tvättar huden riktigt ren.
Tvätta alltid uppåt och utåt från den inre ögonvrån. Du ska aldrig tvätta neråt i de så kallade gråtlinjerna, då förstärker du bara dessa linjer och drar ut missfärgningen mer. Du behöver inte vara orolig om vätskan kommer in i ögat då den är helt ofarlig och svider inte.
Tear Stain Remover Solution,  reducerar missfärgningarna och minskar onormalt tårflöde.
Torka sedan runt ögat  med en torr pad eller ren handduk. Det ska inte bli helt torrt utan fortfarande vara lätt fuktigt i pälsen.

Steg 2

Applicera pulvret rikligt i pälsen runt ögat med appliceringsborsten där det finns missfärgningar. "Lyft upp" pälsen med borsten och dutta i pulvret riktligt. Pulvret ska dra ut den sista fukt som finns kvar i pälsen och på huden. Pudret ska lämnas kvar i pälsen och faller själv bort när det torkat helt. 

Puderborsten är antibakteriell och tvättbar. Den tar upp 5 ggr mer puder än en vanlig tops.

Undvik att fingra i burken eller använda borsten flera gånger i pudret utan att tvätta den först. Du kan föra dit smuts och bakterier och då minska hållbarheten på pudret.

Du behöver inte vara orolig om det kommer puder på ögat, det är helt ofarlig och löser upp sig nästan direkt och blir flytande, dock kan vissa katter och hundar tycka det är lite otäckt och vill då gnugga sig i ögonen, så undvik att sätta puder direkt i ögat.

Använd Eye Envy Tear Stain remover kit som en ”kur” 7 - 10 dagar. Appliceras en gång om dagen, i svåra fall både morgon och kväll.
Använd produkten regelbundet 1 - 2 ggr i veckan eller vid behov.


Mer information om produkterna finns att läsa på Eye Envys internationella hemsida www.eyeenvy.com